You are currently browsing the Videotorium site of the organization ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltár. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Az igazság nem odaát van - az álhírek pszichológiája

17

Az igazság nem odaát van - az álhírek pszichológiája


A közösségi médiával eljött az álhírek korszaka is
Hogyan tudunk mégis informált döntéseket hozni? A témáról szóló előadáson jártunk.  
Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) szombathelyi pszichológiai szakcsoportjának meghívására legutóbb Faragó Laura, az ELTE PPK Szociálpszichológiai Tanszék adjunktusa látogatott el az egyetem szombathelyi campusára. A szakember Az igazság nem odaát van – az álhírek szociálpszichológiája címmel kutatási eredményeiről tartott előadást a tavaszi szemeszter végén. 
Milyen veszélyeket rejtenek az álhírek? Melyek azok a tényezők, amelyek sebezhetővé teszik az embereket az álhírekkel szemben? Mit tehet a tudomány annak érdekében, hogy megóvja az embereket az álhírektől, valamint felvértezze őket azokkal a fontos készségekkel, amelyek ahhoz szükségesek, hogy felismerhessék a téves információkat? Előadásán Faragó Laura ezeket a kérdéseket boncolgatta. 

More Less


ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltár (volt Berzsenyi Dániel Főiskola), Előadások, konferenciák

Cognitive science

Dr. Laura Faragó (lecturer)

1:00:11

24 April, 2024

Csaba Csuk

18 July, 2024

17
<iframe width="480" height="385" src="//sek.videotorium.hu/en/embed/51523" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download